Herontwikkeling ’T Ven | Woonstichting ’thuis


Woonstichting ’thuis is bezig met de voorbereiding van een herontwikkeling van hun woningen in een deel van de wijk ’t Ven in Eindhoven. Woonstichting ’thuis heeft duurzaamheid, als meest duurzame corporatie van Nederland, hoog in het vaandel staan. De bedoeling is dat al deze woningen aardgasvrij worden en als Nul Op Meter (NOM) worden uitgevoerd.

De wijk ‘t Ven omvat circa 1400 wooneenheden en is in de periode 1935 tot 1970 tot stand gekomen.  363 woningen hiervan zijn in het bezit van Woonstichting ’thuis. Zij hebben ondertussen 43 woningen vanuit dit bezit gerenoveerd en zijn nu bezig met de renovatie van nog eens 195 woningen. Daarnaast heeft Woonstichting ’thuis het voornemen om de overige 130 woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

Tegelijkertijd is de wijk ’t Ven één van de drie pionier buurten in Eindhoven waar de gemeente momenteel samen met diverse actoren de alternatieven voor aardgas verkent. Het streven is dat de wijk ’t Ven in 2030 aardgasvrij is.

Triode is door woonstichting ’thuis gevraagd om alle stappen die hiervoor nodig zijn van hun interne processen, maar ook die externe actoren (zoals de gemeente Eindhoven) in kaart te brengen middels een visualisatie.

Website: https://www.mijn-thuis.nl/

Bron afbeelding: eigen foto