Wat zijn dat eigenlijk, betekenisvolle projecten?
In onze meest recente sollicitatieronde noemden alle sollicitanten dat vooral de vaak grote en complexe projecten waar we aan werken hen aansprak. De meesten van hen gaven daarnaast aan dat de betekenisvolle projecten hen motiveerde ons te schrijven. Maar wat is dat dan, een betekenisvol project? Na doorvragen bleek het om onze opdrachten met een positieve impact op de samenleving te gaan. Dan gaat het over opdrachten als het noodplan lerarentekort en ook opdrachten over de energietransitie, schonere lucht of verkeersveiligheid.
Natuurlijk, we beseffen ons dat we ook steeds meer aan projecten buiten het ruimtelijke domein werken. Maar we waren ons niet zo bewust van de aantrekkingskracht ervan. Bij de volgende post staan we stil bij de factoren waarvan wij denken dat die een belangrijke rol spelen bij ons veranderende opdrachtenpakket.
Waarom ons opdrachtenpakket diverser wordt
Allereerst veranderen de maatschappelijke opgaven waar onze opdrachtgevers, vaak gemeenten of andere overheden, mee te maken hebben. Woningnood en bereikbaarheid blijven belangrijke en nobele thema’s, en daarmee bouwopgaven en infraprojecten.
Het vak van de planningsadviseur is volwassen geworden
Misschien wel de belangrijkste reden van de bredere samenstelling van onze opdrachtenportefeuille is dat wij merken dat de bekendheid van het planningsvak an sich groter is geworden. Dit heeft voor een groot deel te maken met de creativiteit en ambitie van planningsadviseurs zelf.